• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/

İstanbul Van Dayanışma Platformu

Video Arşivi
Araştırma Yazıları
Günün Sözü










TAM EKRAN YAPIN
Arkanıza Yaslanın 
Yumun Gözlerinizi..

 

Haftanın Kitabı

Muhteşem Resimler DEVAM

IslamicART 1    3
Hava Durumu
Takvim
Üyelik Girişi
Van'daki Yazarlar Öğrencilerle Biraraya Geldi.

Van'daki Yazarlar Öğrencilerle Biraraya Geldi.

Van Milli Eğitim Müdür Mucip Kına, Van’da eğitim alanındaki seviyeyi belirlemede en büyük etkenlerden birinin kitap okuma oranı olduğunu belirterek, öğrencilerin kitap okuması için mutlaka kendilerine zaman ayırmaları gerektiğini söyledi.

Van Milli Eğitim Müdürlüğü, Van merkezdeki ortaokul ve liselerde eğitimlerine devam eden öğrencilerle Van'da kitapları yayınlanan şair ve yazarları bir araya getirdi. Programın açılış konuşmasını yapan Van Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, öğrencilere kitap okumayı tavsiye ederek, “Her gün bir kitap okumaya çalışın. Olmuyorsa her hafta okuyun. O da olmuyorsa mutlaka ayda bir kitap okuyun bari” diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Yazarlarımız Öğrencilerimizle Buluşuyor’ Projesi kapsamında Van’da bulunan şair, yazar ve ozanlar okullarda öğrencilerle buluşmaya başladı. İlk program dün saat 11.00’deSelahaddin Eyyübi Lisesi’nde start aldı. Öğrencilerle bir araya gelen Şair-Yazar Müştehir Karakaya, Gazeteci-Şair Bişar Ulutaş ve Ozan Kazım Gülle, eserlerini okumanın yanı sıra öğrencilerin sorularını yanıtladı.

“ANCAK OKUYARAK UFKUNUZU GELİŞTİREBİLİRSİNİZ”

Program öncesi açılış konuşması gerçekleştiren Van Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, eğitim seviyesini belirlemede okumanın büyük bir etken olduğunu söyleyerek, “Bizim en büyük amacımız Van’da bulunan yazar-şairleri sizlerle bir araya getirip, sizin de bir gün yazar-şair olabilme özgüveninizi kazandırmaktır. Sevgili öğrenciler inanın kitap okumak sizlerin ufkunuzu genişletecek ve sizler birçok işinizde çok daha başarılı olabileceksiniz. O yüzden ben sizlere günde bir kitap okumaya gayret etmenizi istiyorum. Eğer olmadıysa, fırsat bulamıyorsanız bari haftada bir kitap okuyun. O da olmuyorsa mutlaka ayda bir kitap okuyun. Bugün Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gerçekleştirdiğimiz bu proje ile Van’daki yazar, şair ve ozanları siz öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Bugün sizlerle bir araya gelen Şair ve Yazarımız Müştehir Karakaya, hem ilimizde, hem bölgemizde, hem de ülke genelinde tanınan bir şairimizdir. Ben kendisiyle çok daha önceden tanışıyorum. Sizler de inşallah Müştehir Karakaya’dan güzel şeyler öğrenirsiniz. Yine gazeteciliğiyle tanıdığınız, aynı zamanda şiirleri olan Bişar Ulutaş aramızda. Kendisi hem şiirlerinden okuyacak, hem de sizlerin okuması gereken kitaplardan örnekler verecektir. Aynız zamanda bugün üçüncü konuğumuz Ozan Kazım Gülle. Ozanımızın okuyacağı türkülerle bu programa renk katmayı düşündük. Umarım güzel bir program olur” diye konuştu.


Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, başka bir toplantı nedeniyle programdan ayrılacağını belirterek, plaket takdimi yaptıktan sonra, program başladı. İlk olarak söz alan Şair-Yazar Müştehir Karakaya, uzun süre İstanbul Cağaloğlu’nda şiirle hemhal olduğunu, bugüne dek çok sayıda kitap yazdığını, iyi yazmanın aslında iyi okumak olduğunu belirtti. Karakaya, kendi yazdığı şiirlerden de okuyarak, öğrencilere birçok yazarın kitaplarının okunması gerektiğinden söz etti. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Karakaya, ‘şiirlerinizde kimliksizlik ifadeleri çok fazla, niçin?’ sorusunu, ‘Bizler sürekli ezilen ırklardanız. Bizim belli bir ırkımız yoktur. Sudanlı eziliyorsa ben Sudanlıyım. Iraklı eziliyorsa Iraklıyım. Filistinli eziliyorsa ben Filistinliyim’ şeklinde yanıtladı.

Daha sonra söz alan Gazeteci-Şair Bişar Ulutaş, küçük yaşlardan itibaren şiirler yazdığını, bir şiir kitabı olduğunu söyleyerek kendi yazdığı birkaç şiiri okudu. Öğrencilerin okuması gereken kitaplardan örnekler veren Ulutaş, Dostoyevski’nin Suç ve Ceza, Viktor Hugo’nun Sefiller, Emile Zola’nın Germinal, John Steinbeck’in Fareler ve İnsanlar, Tolstoy’un Anna Karenina, Gorki’nin Ana gibi eserlerinin dünya klasikleri arasında en tanınan ve okunması gereken eserler olduğunu ifade etti. Yerli yazarların da mutlaka okunması gerektiğini belirten Ulutaş, Elif Şafak, İskender Pala, Nazan Bekiroğlu, Canan Tan, Emine Şenlikoğlu, Sabiha Ateş Alpat, Kahraman Tazeoğlu, Serdar Özkan ve Sinan Yağmur gibi yazarların eserlerinden örnekler verdi. Gençler tarafından çok okunan Suzanne Colins, Stephenie Meyer, Stephen King gibi yazarların bazı kitaplarının gerçeklikle alakasının olmadığını, o yüzden bu tür kitapların çok fazla etkisinde kalınmaması gerektiğini dile getirdi. Güncel yazar kitaplarından okumak isteyen gençlere, Jean Paul Grange ve Khaled Hosseını’nin kitaplarını öneren Ulutaş, konuşmasının son bölümünde, öğrencilere Kahraman Tazeoğlu’nun Koş adlı öyküsünü okudu.

Program Ozan Kazım Gülle’nin okuduğu türkülerle sona erdi.

Haber Kaynağı: Merkürhaber

  
5499 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Muhteşem Komutanlar







Finans - Borsa
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Köşe Yazıları

Diğer Linklerimiz
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam365
Toplam Ziyaret23639447
Kim Kimdir?